PRAG

5 dana autobusom

POLAZAK: 26.10.2017. POVRATAK: 30.10.2017.

1. DAN: (26.10.2017. – četvrtak) DERVENTA
Polazak autobusa u večernjim časovima sa dogovorenog mjesta. Noćna vožnja sa kraćim pauzama po potrebi grupe.

2. DAN: (27.10.2017. – petak) PRAG
Dolazak u Prag u jutarnjim časovima, panoramsko razgledanje grada u pratnji stručnog lokalnog vodiča: Vaclavske namesti, Nacionalni muzej, Starometski Trg, Jevrejska četvrt, Orloj (zvonik), Crkva od Tina, Karlov most, Kraljevski put, bazilika Sv.Đorđa, Katedrala Sv.Vita… Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. U večernjim časovima mogućnost fakultitivnog odlaska na večeru u jednu od poznatih českih pivnica. Noćenje.

3. DAN: ( 28.10.2017. – subota) PRAG – KARLOVE VARI
Doručak. Fakultativni cjelodnevni izlet u Karlove Vari – najpoznatiju banju srednje Evrope sa prelijepim građevinama i odmaralište čuvenih pisaca, političara i pjesnika. Povratak u Prag, u popodnevnim časovima – slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima mogućnost fakultitivnog odlaska na vožnju brodom po Vltavi. Noćenje.

4. DAN: (29.10.2017. – nedjelja) PRAG – DREZDEN – DERVENTA
Doručak. Napuštanje hotela. Fakultativni odlazak u Drezden, jedan od najljepših njemačkih gradova koji s ponosom nosi epitet »Firenca na Elbi«: Katedrala, Opera, Cvinger, Brul terasa i prijatna šetnja pored rijeke Elbe. Drezden takođe preporučujemo i ljubiteljima šopinga koji je u ovom gradu pravo zadovoljstvo. Povratak u Prag u popodnevnim časovima i polazak za Republiku Srpsku. Putovanje ka Republici Srpskoj sa usputnim pauzama po potrebi grupe.

05. DAN: (30.10.2017. – ponedjeljak)
Dolazak u Derventu u ranim jutarnjim časovima.

CIJENA ARANŽMANA: 249KM

Aranžman obuhvata:
– prevoz turističkim autobusom;
– smještaj u hotelu sa 3* na bazi 2ND u Pragu;
– obilasci po programu;
– usluga vodiča;
– organizaciju putovanja

Aranžman ne obuhvata:
– individualne troškove;
– fakultativni izleti: – večera u pivnici od 20€ – 30€; Drezden – 30€; Karlove Vari – 25€; vožnja brodom – 15€;
– putničko zdravstveno osiguranje (moguće kupiti u agenciji)

NAPOMENE:
– doplata za 1/1 iznosi 30% od cijene aranžmana;
– dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe plaća 70% ima sjedište u autobusu i pomoćni ležaj u hotelu.

NAČIN PLAĆANJA:
– 30% prilikom rezervacije, ostatak prije polaska ili u ratama do polaska;

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
•Fakultativni izleti nisu obavezni dio programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cijena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promjenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

Važne napomene za putovanje:
● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je 20 dana prije polaska na put ili do popune mjesta.
● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju putovanja.
● Postoji mogućnost smještaja u jednokrevetnim sobama – uz blagovremeni upit i doplatu.
● Uobičajeno je da se u hotele ulazi oko 14.00 sati, a napuštaju posljednjeg dana boravka oko 09.00 sati.
● Hoteli su kategorisani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalaze.
● Za državljane Bosne i Hercegovine, koji posjeduju važeći biometrijski pasoš, nije potrebna viza za Češku. Putnici koji posjeduju inostrani pasoš treba sami da se informišu kod nadležnih ambasada (konzulata) o graničnim, viznim i svim ostalim propisima koji važe za zemlje u koje se putuje i obezbjede odgovarajuće isprave.
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da prije polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.
● U okviru razgledanja gradova navedenih u programu putovanja, nisu predviđene posjete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to predviđeno programom putovanja.
● Organizator zadržava pravo izmjene redosljeda realizacije programa u zavisnosti od drugih objektivnih okolnosti (vremenskih prilika, ograničenja vezana za otvaranje i zatvaranje određenih objekata…).
● Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza, izmjene deviznog kursa, nedovoljnog broja putnika i slično izmjeni cijenu putovanja za odgovarajući iznos ili da otkaže putovanje.
● U slučaju nedovoljnog broja putnika agencija će biti primorana da otkaže putovanje i to najkasnije 5 dana prije polaska na put.
● Organizator putovanja ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće ulazak putnika na teritoriju EU ili zemlje u tranzitu zbog učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih i carinskih propisa.
● Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrijednim stvarima, prtljagu. Agencija ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak tokom putovanja iz bilo kog razloga.
● Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencija Happy travel i STP Derventa. Mole se putnici da ih pažljivo pročitaju prije polaska na putovanje. Agencija smatra da je putnik upoznat sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *